Kaffe Med Dopp

En inomhuspool fylld med ljummet kaffe; cirka 5 meter i diameter. I mitten av den, cirka 1,5 meter upp, står en kvinna inkopplad till ett pumpsystem som får de slangar som omger henne att spruta i ett mönster. Hennes klänningssläp går hela vägen ner i poolen. Runt poolen står 8 vita pumptermosar fyllda med kaffe, koppar, mjölk, socker etcetera. Publiken rör sig fritt i rummet, äter, doppar och dricker kaffe.

Kvinnan (Tua Åberg) sjunger en dialog med en man (Lennart Forsén/Dag Metin Ardel) som sitter i en plexiglasbox. Hans kostym är täckt av tusentals pålimmade och påsydda frön, vete-, majs-, och rågkorn, samt kanelbullar. På huvudet har han även en bull-peruk. Han delar plexiboxen med ett 10-tal vita möss som klättrar på honom och äter av kostymen. Runt honom ligger ett Arcimboldo-överflöd av bröd, längder, bullar, och kakor.

Musik

För ackompanjemang svarar Carl-Axel Dominique på clavisino, ett instrument byggt inför kungens 50-årsfest på Globen, det enda i sitt slag i världen. Musiken är av F. Pilkington, D. Buxtehude, R.V. Williams, J. Haydn, J.S. Bach, C-A Dominique, C. Monteverdi, H. Purcell samt C.J.L. Almqvist.

Plats

Moderna Dansteatern, Riksteatern, Stockholms Universitet, November 1996 och Mars 1997.

Recept

1 plexiglaskub med 12 kg bakverk, 10 möss och 1 manlig operasångare, 1 levande fontän med en kvinnlig operasångerska i 3768 liter kaffe, En hungrig publik, 35 minuter.

Recommend