STRWRS NOT THIS IS – premiär 4 maj, Stockholms Dramatiska Högskola

09 apr 2013

2013 års avgångsklass från Mimskådespelareprogrammet, Stockholms dramatiska högskola, har tillsammans med iscensättarparet Reich + Szyber satt samman en stundom vokal totalresa.
Denna uppsättning har en trefaldig utgångspunkt: att arbeta med en välkänd klassisk berättelse; att göra ett fördjupat karaktärsarbete och slutligen, att göra något fantastiskt och gränslöst, och lite musikal och familjedrama, och kanske lite realistisk teater, samt film.
Ett sällan skådat bläddrande mellan genrer presenteras i denna metaföreställning där rymden utgör gemensam plattform och där allt är förannonserat, beskrivet och efterkommenterat – när publiken tar plats tar de nio avgångsstudenterna vid i ett både ock, istället för ett antingen.