MoAR – Museum of Artistic Research – Bogdan Szybers 80 % forskningsseminarium

11 sep 2018

Bogdan Szyber, doktorand i scenkonst, håller sitt 80 % forskningsseminarium den 27 september med ett pop up museum, MoAR – Museum of Artistic Research, i Barockhallen på Historiska museet. Vernissage hålls 26 september kl. 17.00.

27 september kl. 13.00 börjar forskningsseminariet med en guidad rundtur av MoARs samlingar och fortsätter sedan med ett samtal mellan doktorand Bogdan Szyber och professor Lotten Gustafsson Reinius, Stockholms universitet; f.d. museichef Etnografiska museet, Stockholm.

Pop up museum, MoAR – Museum of Artistic Research, är öppet för allmänheten i Barockhallen till och med söndagen den 7 oktober.

MoAR är den första grupputställningen av konstnärlig forskning, representerande cirka 10 % av alla konstnärliga forskare som offentligt har försvarat en doktorsavhandling i Sverige, tillika täckande alla discipliner från filmanimation över modedesign till koreografi.

Medverkande/Konstnärliga forskare:

Jeoung-Ah Kim, Andreas Nobel, Maja Gunn, Birgitta Nordström, Mårten Medbo, Linda Worbin, Nils Claesson, Mara Lee, Åsa Unander-Scharin, Kim Hedås, John-Paul Zaccarini, Janna Holmstedt, tina carlsson, Andreas Gedin, Sandra Kopljar

Museichef, Museum of Artistic Research: Bogdan Szyber

Utställningscurator: Erik Berg

Redaktör & museiguide: Marianna Feher

Essäist: Fil dr Anna Laine

Samtalspartner/Opponent: Professor Lotten Gustafsson Reinius, Stockholms universitet; f.d. museichef Etnografiska museet, Stockholm

http://historiska.se/kalendarium/2018/09/26/moar-museum-of-artistic-research/

http://www.uniarts.se/aktuellt/evenemang/evenemang-ht-2018/bogdan-80-seminarium